Bel me terug

Bel me terug

Laat je telefoonnummer achter, en wij bellen je terug.

"Het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je ermee omgaat"

OVER MIJ

Over mij

Al ruim 30 jaar getrouwd, moeder van een geweldige zoon en een fantastische dochter en baasje van een enthousiaste hond.

Geboren (1966) in Amsterdam, opgegroeid in De Goorn en nu al weer jaren woonachtig in het mooie Hoorn.

Ik hou van dansen, feestjes, gezelligheid met vrienden, reizen, lezen. Word blij van onze tuin en van het zonnetje.

Ik ben Lilly Tehubijuluw-Hoppe.

Na mijn studie commerciële economie ben ik jaren werkzaam geweest als accountmanager. In die tijd heb ik diverse opleidingen, cursussen en trainingen gehad op het gebied communicatie, goed luisteren en psychologie.

In 2011 ben ik begonnen als gastvrouw bij Inloophuis Pisa in Hoorn, een huis waar mensen met kanker en hun naasten terecht kunnen voor een luisterend oor en een goed gesprek. Bij Pisa krijg je eerst een praktijkgerichte training voordat je "het veld " in mag. Al snel ontdekte ik dat dit werk mij als een jas past.

Bij het inloophuis ben ik jaren begeleider geweest van de jongerengroep van 12 tot 18 jarigen en van de nabestaandengroep. De laatste groep doe ik nog steeds met veel plezier. Daarnaast ben ik regelmatig in het ziekenhuis aanwezig op de chemo-afdeling om de mensen daar bij te staan tijdens hun behandelingen. In dit werk kom ik dus veel in aanraking met rouw en verlies en daar ben ik me steeds meer in gaan verdiepen. Dat heeft ertoe geleid dat ik opleidingen (coach, counselor, rouw) ben gaan volgen. En het openen van mijn eigen praktijk voor rouw en verliesverwerking in 2015 is daar een logisch gevolg van.

Sinds enige tijd begeleid ik ook rouwgroepen. Deze groepen zijn voor iedereen die met verlies te maken heeft en graag eens met lotgenoten wil praten. Tijdens deze avonden komen allerlei soorten verlies aan de orde, maar vindt men elkaar in hun rouw.

Verder werk ik samen met een uitvaartonderneming, die het fijn vindt dat hun cliënten na de uitvaart ook nog een stuk nazorg krijgen. Omdat dan pas het echte verdriet komt.

 

Ik ben aangesloten bij LVSC.

Uit de praktijk

Vaderskindje

Vaderskindje

Ze is nog jong. Woont net samen met haar grote liefde, die op haar vader lijkt. Ze is gek op haar ouders, maar met haar vader heeft ze een speciale band. Hij kon haar altijd kalm krijgen als ze gespannen was. Laat het maar gaan: was…

Verwarring

Verwarring

Wat fijn voor je! Je bent beter verklaard! Nu is alles achter de rug! Kun je het allemaal achter je laten!

Glansloos

Glansloos

78 jaar is hij. Een charmante man met een duidelijke mening. Met een grote belangstelling voor literatuur en muziek. En een beetje eigenwijs en koppig, zoals hij zelf zegt.

Onderliggend verdriet

Onderliggend verdriet

Ze is 12 jaar. Een stil, verlegen, schuchter meisje. En stikverdrietig. Om de dood van haar 3-jarig neefje aan kanker. Haar moeder roept mijn hulp in.